I

I

tisdag, januari 06, 2009

2009

Vid tolvslaget, nyårsafton, satt jag för mig själv. Jag tänkte vara lite 'andlig', och mediterade en stund, sedan började jag be till gudarna: jag sa allt 'duktigt', 'andligt', jag tackade för året som gått, för det vackra jag varit med om och för lärdomarna...

Sedan började jag störtgråta. Det blev för mycket. 2008 har varit för jävligt och allt kom och sköljde över mig då. Jag grät och sa till dem att, nej, jag kan inte tacka för några 'lärdomar', det har varit för jobbigt. Jag är inte tacksam för att året varit som det har varit, orkar inte. Jag sa att jag orkar inte fler sådana här 'lärdomar', utan behöver vila, behöver utmaningar som jag faktiskt klarar av. Annars växer man ju inte utan vissnar... Vet fortfarande inte om jag vågar tro på en framtid i 2009. Vad jag vet är, att jag har härliga människor runtom mig som stöttar mig, och jag är tacksam för det. Kanske en dag kan jag stå på mina egna ben. 

Andra saker som kommit i dagern nu, är att jag vill fördjupa mig, vill hitta min 'form' för utövande. Det kräver mera jobb och kanske en del ledning, vi får se. En annan sak, är att ytterligare två personer inom den paganska communityn, som gjort en av de bästa podcasterna någonsin (deò's Shadow) har nu officiellt deklarerat att de är praktiserande ateister, och att de har växt ur paganismen. 

Hmm... Har redan funderat mycket på hur jag vill formulera det här med olika slags 'gudstro', och kommit fram till att enligt vissa definitioner är jag väl ateist, då, men det finns så många olika sätt att se på det, därför är jag på många sätt också panteist, panenteist, pluriform monoteist, animist, agnostiker, et c.; och hur i hela friden kan man växa ur det paganska?! Som jag ser det är grunden för paganism detta: Under oss finns jorden, ovan oss finns himlen, och världen är fantastisk! Med detta som grund, blir mitt utövande utbroderingar på detta. Hur kan man växa ur detta? Det kräver ingen 'tro', det handlar om vad som är verkligt, och den känsla det väcker inom en. 

Önskar er, läsare och vänner, allt gott under 2009, vad det än må bli!
Floreat!

1 kommentar:

anna.johansson sa...

Vilken fin blogg du har! Tro inte om att du är ensam om att fundera på hur du skall definiera din tro! JAg har under ett bra tag, som intensifierades under 2008 varit i en slags "andlig depression". Men med solen och ljuset kom också tillförsikten! Titta gärna in på min blogg och läs: http://www.tarotidag.se/wicca