I

I

tisdag, mars 29, 2011

Vårdagjämning i Paris


Vårdagjämningen 2011 firades i Paris, då vi var där för en konsert på söndagkvällen.

Fullmånen, den största på två decennier, höll hov på lördagen; direkt när vi ankom kände jag migränen. Lördag kväll låg jag pall. Månen - jag älskar den, men den kan ibland orsaka systemfel hos mig.

Söndagen var strålande vacker! Vi välkomnades väl inför workshop (som han höll i) och konsert. Jag förvånades över att jag vågade tala franska :) och promenerade mig i kvarteren - hittade en brocante i närheten vars bästa sevärdhet var den pratsamme farbrorn som höll i butiken! Efter lunch och eftermiddagsworkshop kom konserten: det känns verkligen värdefullt och meningsfullt att få möjlighet att sjunga de skandinaviska folkmelodierna för en intresserad publik. Att få dela med sig av de samtidigt vemodiga och extatiska melodierna... känna hur personerna dricker varje ton. Då känner jag verkligen betydelsen av "det är inte bara upp till mig" - jag måste låta musiken tala. Det är inte jag som presterar.

Efter möten med deltagare på måndagen, och i korrespondens efteråt, har det framkommit att flera börjar hitta vägen att det handlar först om hur du är i dig själv och i din kropp, därefter om musik, eller uppträdande, eller något annat. Att hitta sitt centrum, harmonin mellan intellekt och fantasi, mellan hjärta och förnuft. Att det perfekterade utövandet av musik kan vara för musikens skull, men kanske också som uttryck för den druidiska stigen: att följa sin sanning.

Särskilt roligt var det att ha kommit igång med sången igen i alla fall!

Hoppas att ni hade det finfint på vårdagjämningen!
Floreat!
neina

2 kommentarer:

Åsa Seona (Aasa) sa...

Låter som du kommit igång ordentligt med musiken! Va härligt o va ute o resa!
Lycka till!
Kram.
Åsa/Seona

Neina sa...

Ja det stämmer verkligen att musiken kommit igång mer och mer - härligt! Och det fina är ju att det ger en anledning att resa både hit och dit :) Tack för lyckönskningen! *kram*