I

I

onsdag, juli 09, 2014

Hur man går och lägger sig

Mjaha, som återkommande tema finns att jag _inte_ går och lägger mig. Jag sover, men går alltså inte och lägger mig. Sitter uppe tills kroppen slocknar och jag vaknar kl 5 på morgonen, sittande och har ont i nacken, välter mig på sidan och sover en timme till horisontellt.

Ibland betyder det "om jag inte går och lägger mig blir det inte imorgon"... Eller ibland helt enkelt känns det så onödigt att dra igång hela gå-och-lägga-sig-rutinen, som bara gör mig mer vaken och är kontraproduktiv: efter allt ståhej med kvällsrutinen ligger jag under täcket klarvaken och inte det minsta sömnig.

Så till dagens lärdom: Träffade en new-ish vän idag som älskar att gå och lägga sig. Hon sa, att hon vid läggdags:

-Tackar för dagen, och
-raderar allt föregående

Det kan låta hårt. Men så här: om man raderar allt som varit, blir man dels av med sina egna 'attachments' och dels blir varje ny dag ju NY! Man möter varje människa, hur länge man än känt den, med nytt ljus, ny uppskattning, ny upptäckarglädje! Vägen till jobbet är inte tråkig, man upptäcker den på nytt. Varje dag är helt ny, fri från det förflutnas förhoppningar eller besvikelser, ny och där för din upptäckarlusta.

Tacksamhet är också ett så viktig element i ett liv som är lyckligt. Att tacka för dagen blir ett sätt att acceptera denna dags fullkomlighet och slut. Detta kan jag nog prova. 

Floreat!
neina

Inga kommentarer: