I

I

tisdag, december 23, 2014

Höst och vinter 2014

En uppdatering i korta drag om hösten och vintern.

Under hösten har jag gått med i en samtalsgrupp inför att gå med i ett coven. Detta känns stort! Under våra träffar har vi lärt känna varandra, väldigt olika men kompletterande personligheter, och samtidigt i samtalen kunnat reda ut allt mellan himmel och jord! I en otroligt tillåtande och uppbyggande miljö.

Högtiderna har firats i det privata, rent av tysta. Vintersolståndet är ett undantag, då det egentligen var planerat en utflykt till naturen med ett grannskap av villiga deltagare, men för min del fick detta firande tyvärr utebli - jag var helt enkelt för långt borta och dränkt av andra åtaganden, den här gången. Det gladde mig att se deras bilder i efterhand, av elden mot den mörka himlen.

Vintersolståndet firades alltså improviserat hemma hos mig i stället, och mitt hem doftar nu tungt av Sol-rökelsen. Jag är fylld av den tacksamhet som jag i ceremonin uttalade: tacksamhet för den resa jag fått genomgå detta året!

Kommande är en träff med mina kära kusiner: vi som växt upp ihop som barnen i Bullerbyn, och nu lever spridda över hela landet, kommer äntligen tillsammans _bara_ för att umgås, utan bröllop, begravning eller examen. Det kommer att bli så fint! Plus bonus-kusin från NY, och några nya repsektivar som får träffas.

Jag kommer att byta jobb. Och nu när jag utvärderar vad jag lärt det här året i yrkeslivet, inser jag att jag faktiskt känner mig trygg i min yrkesroll - det är stort. Fick feedback att jag uppfattas ha "pondus" gentemot kollegor och personal, och skinn på näsan. Det här är absurt! För mig känns det helt främmande - men visst är det ett område jag har ansträngt mig för att utveckla och det verkar ha gett resultat.

Det ser också ut om att jag flyttar, byter stad till den stad där jag nu har mitt viktigaste umgänge. Spännande, jag ser så fram emot att vara på plats! Dessutom kommer jag närmre gruppen i Göteborg.

Med önskan om allt gott för det kommande året,
neina

Inga kommentarer: