I

I

tisdag, oktober 12, 2010

De Stora Hjulen Snurrar

Sitter och lyssnar på en otroligt häftig polska, spelas live på harpa här intill, poleras à la jazz. Prrr...

Det är de stora hjulen som snurrar nu. Det är de Stora Sakerna som Händer... Mitt livs flod flyter fram, det går fortare, jag hör dånet av forsen som väntar, dånet blir högre, strömmen fortare.

Utbildningen är slut om tre månader och mina åtta år på universitet likaså. Lika mycket som jag älskar att studera och älskar hela miljön (eller hur är UB i Lund fantastiskt!), måste jag erkänna att studier också varit ett sätt att gömma mig från vissa ansvar. Som student är man ändå utsatt och kan förvänta sig lite "special treatment" från omgivningen (läs: generösa föräldrar). Och man förväntas inte kunna allt - man håller ju på att lära sig!

Jag kommer att sakna den här tiden i livet. Men jag känner mig också väldigt, väldigt klar med den nu.

De Stora Hjulen som snurrar innebär flera saker: jag kommer bli en av många arbetssökande. Jag kommer att flytta till ett nytt land, behöva ansöka om att få min svenska legitimation godkänd där. För närvarande försöker jag hitta praktikplats här, för att om möjligt få en inblick i arbetet som sjukgymnast här, redan innan jag kommer.

Musikaliskt fortsätter vi bygga repertoar, har fått minst en stor spelning och fler väntar. Detta innebär att jag måste höja min nivå och professionalitet några snäpp - bara sådär. Jag är full av frågor: sången är min passion och jag gör det bra, men hur kan jag på ett trovärdigt sätt musicera tillsammans med en som varit professionell musiker på heltid, utbildad och allt, i många år?

Även andligen flyter floden fortare: jag övar Basal Kroppskännedom dagligen, skriver självreflektion. Jag läser intressanta böcker: The Art of Conversation with the Genius Loci av Barry Patterson, och dessa står på tur: Kissing the Hag av Emma Restall Orr, The Hero With a Thousand Faces av Joseph Campbell. Dagligen läser jag bloggar/artiklar/konversationer om ateism, religion och vetenskap. Försöker navigera min egen väg bland detta, och kommer att skriva tankar här.

Och så funderar jag på schampo - onödigt ont eller finns det något bra sådant?

Om någon läsare har särskilda önskemål om teman som skulle kunna behandlas här, så kommentera och säg till, så ska vi se vad jag kan göra, jag är nämligen full av tankar om det mesta just nu! De Stora Hjulen snurrar...

Floreat!
neina

2 kommentarer:

Anonym sa...

O va spännande! Ser fram emot långa pratstunder :)
Du får jättegärna låna Kissing the hag om du vill.
Kramar

/H

Neina sa...

Ja, spännande var ordet! Ser också fram emot att bolla allt detta. Kissing the Hag har redan införskaffats här! Kramar till dig!