I

I

lördag, december 10, 2011

December

Det har varit tyst härifrån. Jag har varit inne i mitt skal, legat lågt och inte kunnat vara riktigt närvarande. Ändå har veckorna susat förbi!

Vi har -
*varit i Sverige en snabb helg. Min pappa gifte om sig, med sin A, och det var en fantastiskt glädjefylld tillställning! Jag är så glad för deras skull och det lyste om dem! Vi spelade och sjöng, både jag tillsammans med fästmannen, och alla tre syskon lyckades få ihop en låt tillsammans också.

*varit i Milano helgen efter. Fästmannen hade en workshop och sen hade vi båda konsert med bretonska danser efteråt. Vi var i danstruppen Gens d'Ys lokaler, verkligen fint! Vackert trägolv, ljust, öppet. Jag hade det skönt och satt och läste "The Hero with a Thousand Faces" av Joseph Campbell, alltmedan harpmusik fyllde lokalen hela dagen. Ovanpå det var kaffet otroligt gott så jag känner mig som en prinsessa som får åka med på sådant här!

*varit i Pitlochry hos vänner och myst framför den öppna spisen, spelat spel, och vi hade sådan fantastisk tur med vädret: det snöade under natten, sedan var det strålande vackert dagen efter. Vi gick ut och promenerade uppe i kullarna:


*Pascal Lamours skiva "Le Chant de la Mandragore" kom ut 18 november. Spännande! Undertecknad är nämligen med på ett hörn!! Det är otroligt roligt att ha fått bidra (på skånska till och med ;) ) till det här verket. Utan att säga för mycket, handlar det om Arthmaëllas sökande efter alrunan, de lärdomar hon får med sig på vägen och de personer hon möter - bland andra Morgane...

*jag fick delta i en intervjustudie som en psykologistuderande gjorde, som handlade om fysisk aktivitet i samband med psykisk ohälsa. Vi pratade tillsammans i över en timme om mina upplevelser kring fysisk aktivitet (sjukgymnastik i form av Basal Kroppskännedom) i samband med psykisk sjukdom. Det var spännande - hennes speglingar av vad jag sa och hennes följdfrågor var så klockrena! Till exempel kunde vi utkristallisera känslan av att vara som en marionett-docka - ett stort huvud som flyter omkring men ingen riktig kropp. Tänk då skillnaden när man till slut kan bebo hela kropp sin, skjuta rötter och veckla ut vingar...

*fortsatt träna basal kroppskännedom. Jag återkommer till detta övande sporadiskt, i ett försök att göra det regelbundet. Skillnaden är att det är en aktivitet som jag VILL göra, till skillnad från alla aktiviteter som man "borde" göra! Det har varit min meditation och min "devotion" också.

Vi ska -
*spela in vår skiva och försöka få den klar till sommaren. Vi spelar in själva vilket tar bort en hel del av stressen som finns med att spela in i studio - men det innebär andra stressmoment har jag upptäckt. Man måste förstå sig på utrustningen och placeringen av mikrofoner så klart, man måste dessutom lära sig att nöja sig någon gång (viktigt om man spelar in hemma där man annars kan ta om i oändlighet). Mest av allt är det roligt för det är verkligen bra låtar och det kommer att bli en solid skiva!

*jag ska börja jobba på måndag! Äntligen, äntligen har jag fått jobb och all byråkrati är utredd. Det verkar vara en professionell och entusiastisk arbetsplats, och min chef är verkligen trevlig. Jag ser fram emot detta!

*flytta. Mitt nya jobb ligger i grannstaden så det blir till att leta lägenhet, något jag inte gjort i detta landet förut. Iiih.

*vi åker till hans familj i Bretagne över jul, vilket vi båda ser fram emot. Dessutom ska vi spela in några andra gästmusiker medan vi är där, samt förbereda för händelser den kommande sommaren...

*vi gifter oss till sommaren! Så nu är det full fart att planera all logistik, byråkrati, boende för alla gäster o s v. Inte minst ska vi sätta ihop vår ceremoni och vi måste prata med förrättaren, en druid som mycket generöst erbjöd sig att hålla i ceremonin. Virvelvinden har dragit igång!

Den senaset tiden har jag känt att jag inte riktigt vet vad jag identifierar mig som. Känner mig inte så jättemycket som "sjukgymnast" just nu. Är inte hundra procent sångerska. Som person känner jag mig också lite borta, saknar mina vänner och mitt invanda sammanhang. Har inte heller något tydligt religiöst sammanhang att ingå i. Det är nyttigt - jag måste lära mig att Vara, utan en massa yttre identitetsmarkörer, Vara utan att identifiera mig med mina relationer.

Floreat!
neina

2 kommentarer:

Ceriadwen sa...

Äntligen! Kollar in här nästan varje dag ska du veta. ;)

Låter som att du haft det hektiskt men lustfyllt med många projekt. Jag har inte heller uppdaterat så mycket på sistone, har gått upp i mina relationer, jobb och allt sådant.

Jag är så glad att du har fått jobb! Kramar!

Neina sa...

Hihi, kul att du kollar! Ja, det har varit mycket mentalt utrymme som gått åt. Ibland är det så i livet - mycket som händer, inte så mycket plats för att reflektera eller ventilera på sin blogg. Men sen så... ;)

Är också glad över att ha fått jobb, det är en helt ny tillvaro som öppnar sig för en nu.

KRAM!