I

I

söndag, februari 19, 2012

Musiken

Nu är det en period där jag fokuserar på musiken. Vi har börjat få mera fart och smider planer (vilket jag nämnt, t. ex. inspelning av vår CD). Ett smakprov på 20 minuter kan man höra här, när vi spelade på Danny Kyle Open Stage - det är inte vår bästa inspelning, men bättre än inget :)

Förra helgen var vi i norra Frankrike på en liten festival och spelade, första internationella spelningen med hela gruppen (annars har det varit vi två, harpa och sång). Vi hade SÅ kul! Och det känns uppmuntrande att höra människors reaktioner efter en spelning: det här var något helt nytt!

Så brottas jag fortfarande med nästa steg framåt - vart är jag på väg med sången? Jag är uttråkad av de sånger jag sjunger. Känner att jag vill, måste, sjunga, men sången som säger det jag vill finns inte. Det trycker i bröstet, i halsen, på mig men den förlösande sången hittar jag inte. Har så mycket inom mig, så mycket att säga, jubla, gråta över. Men hittar inte sången för det.

Floreat!
neina

2 kommentarer:

Ceriadwen sa...

Jag har lyssnat flera gånger på den där inspelningen och nynnat på jobbet, det svänger! Jag paxar en framtida cd! ;)

Annars låter det som konstnärens ständiga kamp, att hitta rätt uttryck. Hoppas på genombrott snart. Kram!

Neina sa...

Hihi, så roligt att du gillar det! Jag säger som vanligt: vi har kul. Och det var lite väl kondenserat, vi hade EXAKT 20 min på oss. Skivan kommer bli toppen!

Apropå kamp och genombrott: jag tror jag nosar på något nu. Jag vill inte sjunga ensam, jag vill sjunga stämsång. Letar vidare. Tack för uppmuntran! *kram*