I

I

söndag, juni 25, 2006

Sommarsolståndet...! Och stundande Lammas

Ja äntligen var det dags. Det har gått ett par dagar. Men det tog tid att sjunka in. Jag skrev på Hyllebärs-bloggen, men jag ville att det här skulle bli mer personligt. Jag har funderat och funderat, men insåg att det är inte så mycket att lägga till. Litha var fantastiskt. En av mina favorithögtider!
Jag vet inte riktigt vad jag bjöd in för nytt då jag lade kransen på elden. jag vet bara att jag innerligt, hett, vill göra mer, vara mer, lära mer! Tyvärr får detta, det viktigaste, stå tillbaka i allt sommarståhej. Vi ska ju gifta oss, och då är det mycket som ska förberedas. Jag vill inte glömma den inre förberedelsen mitt i virrvarret av yttre förberedelser ("Hur många skålar till bål finns det? Vad ska vi ha för dukar? Finns det högtalare?"). Hur ska jag bäst förbereda mig? Vi gör ju ändå det här för att det ska betyda något. En klok kvinna sa till mig att i och med detta blir jag kvinna helt och hållet. Okej... Jag känner på mig att något 'lurt' är på gång, för jag ser inte runt nästa krök men känner att vägen inte kommer att fortsätta som vanligt bara. Jag känner det på mig. Något kommer att hända - vad? Hur gör jag? Kanske det är det som är poängen - det blir en initiering och då vet man inte vad som kommer att hända. Det finns heller inga 'rätta' svar, utan jag ska bli mer Mig Själv.
Nu ska solen ge än mer av sig själv och av jorden ges form i frukt och säd. Solen fyller på oss också, så att vi mognar, fylls av kraft och liv, fulländas.
Floreat
-neina

Inga kommentarer: