I

I

söndag, februari 11, 2007

Imbolc 2007

Vi var inne - det var hemskt väder ute!

Brigit är min ‘patron goddess’, snarare matron kanske, och jag har försökt luska ut varför. Smide: jo, att tillverka saker, det känner jag igen mig i. Poeters beskyddare: ja, jag älskar att skriva och sjunga. Djurens beskyddare, så klart! Vårgudinna. Massor av saker passar, men var kommer Helandet in?

Jag har börjat på en ny utbildning ju, sjukgymnastprogrammet, och där föll det på plats. NU förstår jag. Att få ta i folk, hur konstigt det än låter - då kändes det så rätt inombords. Jag vet inte hur utbildningen ska lyckas göra sjukgymnast av mig, jag känner bara att det är detta jag KAN, detta kommer ur mina handflator. Ur min mun som förklarar om kroppen. Kropp och själ hör ihop, opch jag har hittat mitt sätt att förmedla det.

På Imbolc, med eld och ljus och allt, gav jag mig till helandets stig, till Brigid som Helare. Den tredje aspekten, den jag ‘glömt’. Gudar, ge mig styrka att stå vid mitt ord! Detta är den största utmaning jag stått inför på flera år.

Gudar, hjälp mig också få TID med alla projekt jag så gärna vill hinna med! Rädda-världen-projektet, bli-hälsosam-projektet, den-fulländade-paganen-projektet, den-perfekta-storasystern/dottern/hustrun/studenten/väninnan-projektet... Gudar, hjälp mig prioritera...

-Floreat

Inga kommentarer: