I

I

onsdag, januari 26, 2011

Etiketter i bloggen - funderar!

Går igenom bloggen och sätter etiketter på allt i efterhand. Det blev intressant läsning! Så här ser fördelningen ut än så länge bland de "etiketter" som använts mest:

Böcker (7), ceremonier (5), druidism (11), filosofi (8), funderingar (29), grupp (7), här och nu (9), livet (11), livshändelse (19), musik (7), natur (8), paganism (8), studier (10), vänner (17).

Rätt så mycket funderande har det blivit. Och livshändelser. Men varför så mycket funderande? Är jag så lost? Ibland säger jag ju, att Sanningen är min ledstjärna och när jag är Sann mot mig själv, då finns inga skuggor, inga frågetecken, ingen tvekan. Är jag då så fel ute eftersom jag fortfarande har så mycket frågande?

Eller är det något sunt, inte ett tecken på rastlöshet eller att jag inte är sann mot mig själv, utan en sorts mental hygien. Som att borsta tänderna: det måste göras varje dag. De viktiga frågorna måste redas ut gång på gång, för en djupare förståelse. Eller för att vara "still confused, but on a higher level". 

Som citatet jag har som överskrift på bloggen säger, är det viktigt för mig att inte sitta ner och tro att jag har sanningen. Det är en stig, en vandring - jag följer alltid doften mot det som är Sant för mig. Men i vissa fall har jag haft förmånen att få uppleva total inre frid, visshet, en slags Sannings-upplevelse, frånvaro av alla frågetecken... Den upplevelsen väger jag andra erfarenheter mot (är detta Sant?).

Nej, den dag jag står still, då är jag död. Liksom allt liv, är vi väl alltid i förändring. Därför måste jag fundera, och fundera om, och de Stora Frågorna måste dryftas gång på gång...

3 kommentarer:

Ceriadwen sa...

Vilken fin ny header! :)

Jag tror att det är som du säger, att allt är i ständig rörelse. Kanske till och med vår perception av vad som är Sant? Att vila i vad man upplevde var Sant för fem år sedan kanske inte är möjligt. "Andlig hygien", absolut! :)

Sofia sa...

Vad du är duktig. precis det där skulle jag behöva göra. jag ska bara ... först ;)

Neina sa...

@Ceriadwen - tack! Det är från Imbolc förra året. Jag tror också att det som är 'sant' för en måste ändras, det är därför jag företar mig lite 'andlig hygien' nu! (som kanske märks) Men jag är ändå ute efter 'känslan' av Sanning, även när det i praktiken ser olika ut, t. ex. nu och för fem år sedan.

@Sofia hehe, tack! Det är faktiskt rätt så roligt, och man behöver ju inte göra alla på en gång.