I

I

tisdag, februari 08, 2011

Imbolc 2011

(Har det redan gått en vecka?! Dagarna rinner iväg, inte för att jag har mycket att göra utan för lite att göra...)

Imbolc är en av mina favorithögtider, i all sin stillsamhet och huslighet. Det är en högtid som utgör ett praktexempel på vad det är att helga vardagsgöromålen. Så som jag egentligen kan göra annars också: att låta varje handling vara helig, om jag är fullt närvarande i handlingen, om jag har en helgad intention.

Byta lakan, gå ut med soporna, damma och feja, tänka särskilt på djuren, laga mat med omsorg, tända levande ljus. Det var min Imbolc i år. Särskilt som jag nu ser över hur och varför jag 'gör' ritual, kändes det särskilt viktigt, och meningsfullt, att kunna fira Imbolc på detta självklara vis. Dessa handlingar kändes värdiga.

Jag hade också ett långt samtal med Brigid under natten. Vi pratade om kommande utmaningar, vad jag kan behöva lära mig; vi pratade om 'meningen med allt' - vilket vi ju vet är att få se lammen skutta om våren...

Floreat!
neina

4 kommentarer:

Ceriadwen sa...

Härligt Neina! :D Skuttande lamm - javisst!

Sofia sa...

Allt är heligt - känns i luften, i vattnet, ja överallt nu mer än någonsin

Neina sa...

@Ceriadwen ja, de personifierar på något sätt nytt liv och lycka och oskuldsfullhet!

@Sofia allting är heligt, som du säger, bara vi stannar upp och tar in. Hur menar du med "nu mer än någonsin"? Nu kring Imbolc, eller nu i historien?

Sofia sa...

Ja vad menar jag med det? ;) Både och tror jag. Känner det alltid så starkt vid Imbolc, därför att det är lätt att känna då, men jag har aldrig känt det så starkt som i år. Är det bara jag, eller något större? Jag tror att det är mer än bara jag ... se bara på alla frihetstörstande revolutioner runt om i världen. Vi blir mindre och mindre rädda - och det är ett resultat av att en ökad helighet .......... tror jag