I

I

måndag, augusti 08, 2011

Korrö 2011!

ÄNTLIGEN har jag varit på Korröfestivalen (mjo, för ett tag sedan, 29-31/7, men jag fick ju hämta mig lite innan jag kunde skriva om det ;) )!! Första gången men absolut inte sista!

Jag och väninnan H körde upp, fulltankade med kaffe och godsaker. Första konserten vi gick på var med The Moon and the Nightspirit - ett band som jag ofta hört på A Darker Shade of Pagan podcast och som verkligen gör "dark ambient" bra! För en gångs skull är det här det händer och inte i UK eller USA ;) Det är ett ungerskt band med lite "mantelvarning" men musiken mullrade skönt. Synd bara att artisterna inte hade så mycket scennärvaro.

Sent på kvällen var det dans, Ung Scen och massor av annat. Med gruppen Frigg stod hela främre delen av tältet och hoppade, där var till och med stage diving - fniss! på en folkmusikkonsert! Det var så roligt att se en "ny generation", att se de unga verkligen leva sig in i musiken och göra den till deras egen med deras eget sound. (Sen att jag inte kände mig hälften cool tillräckligt för att vara där är en annan sak... Hihi, har ju varken dreads eller henna i håret, och inte heller stora svarta glasögon.)

H och jag tillbringade natten i kära bilens baklucka, filosoferandes, drickandes vin, lyssnade på musik som kom från buskspel på campingen. Dagen därpå var det dags för Fribo, skandinavisk-skotsk musik -yeah!- med ös! Jag är numera beroende av deras skiva, som jag lyssnar på oavbrutet, helst i en bil så att det riktigt kan dåna på.

Efter goda, mättande chapatis (!), mys med min kära kusin och hennes pojkvän som också var där, visstuga (hurra) var det dags för sista konserten. Vi lyckades med nöd och näppe komma in i Kvarnen, där de har de intimaste konserterna. Eftersom vi kom in nästan sist, fick vi sitta längst fram närmast musikerna. Det var Nicor som spelade, en magisk stund på gitarr och fiol med temat Näcken... Det var helt förtrollat. På riktigt. Jag vet inte var tiden tog vägen, vet inte var ena stycket slutade och andra började...

Längtar efter mera! Längtar till nästa år! Hoppas vi ses där? ;)
Floreat!
neina

Inga kommentarer: