I

I

måndag, augusti 15, 2011

Vid alla gudar, vilken fullmåne!

Den här augustifullmånen har varit mycket speciell. Och det var inte ens tänkt så!

Först och främst: i lördags fick jag äntligen, äntligen träffa Ceriadwen, vars blogg jag följt (kollar dagligen), uppskattat och inspirerats av i flera år! Det kändes stort att hon ville träffas, för jag tycker att hennes skrivande är något av det bästa som finns i Sverige, både vad gäller innehåll, variation, djup, bilder/video, intressanta kommentatorer, ämnesval, blandning av vardag och fest... En annan kan ju bara försöka komma upp i den nivån av kvalitet! ;)

Vi hade en härlig eftermiddag med promenad, kaffe (viktigt) och goda bakelser :D Och framför allt stannade samtalet aldrig av, det fanns SÅ mycket spännande att bolla! Det är roligt när internet-världen får förankras i verkligheten också, då blir det mera verkligt, viktigt. Ser fram emot mera!

Annat som hänt i helgen var att jag följde med mamma på en kräftskiva som hennes väninna med man ordnar. Jag har hört talas om tillställningen i åravis: det ska vara en riktig brakfest med kräftor, hattar, haklappar, sång, och sent in på natten vild dans. Hm... Men jag hade riktigt trevligt, där var så spännande människor: alla väldigt mångkulturella! Värden höll till och med tal och hyllade mångkulturaliteten, med tanke på händelserna i Norge. Mina sällskap vid bordet och jag pratade mycket om sång och uttryck; jag fick mig viktiga saker till livs. Naturligtvis blev det dans, och OJ vad roligt det var! "Good, clean fun!" Så härligt att se vuxna/"halvgamla" som de själva sa, kunna roa sig och bara ha kul, släppa loss och dansa! Sådan vill jag också bli när jag blir stor.

Idag var det inspelning av filmmusik. Vi gjorde det hos farmor, för hos henne är där garanterat tyst (ingen trafik!). Dessutom är det helt otrolig utsikt från fönstret, så det smittade av sig i musiken! Jag hade lite roligt åt att det var riktig LOTR-stil på musiken, och enya-lik kör. Men, det passar säkert filmen :) Det är en fantasy-film som det ska vara till. Jag ska erkänna att jag sjöng inspelningen "cold" dvs jag hade inte övat alls utan bara läste noterna rakt av... Men det gick!

Ännu mera: fästmannen hade en fantasktiskt bra spelning tydligen i lördags, på Lorient-festivalen, där t. o. m. landets kulturminister var med (och envisades med säkerhetspersonalen att han ville vara med under hela konserten) samt på efterföljande middag :) Vi bara skrattade åt det!

Ojojoj, nu tillbaka till jobbet sista veckan...
Floreat!
neina

1 kommentar:

Ceriadwen sa...

Det var fantastiskt att träffa dig!!! :D

Jag tycker inte att min blogg är så bra som du tycker, men det är ju himla kul att höra att det man skriver uppskattas!

Kram på dig så hörs och ses vi!