I

I

onsdag, juni 18, 2014

Hejdlös

Det fanns inget jag kunde gjort som chockat dem mer. Omvärlden, familjen, vännerna.

Så nu är jag fri som fågeln, inget jag gör kan förvåna längre. Och inte hör de av sig heller så jag kan leka ostört, bygga mitt nya liv med nya byggstenar.

Några har varit lugna, någon har vetat hela tiden, några förstår. Men de flesta tror att jag blivit skvatt galen och är oroliga. Och inte så lite besvikna, tror jag. Besvikna för att jag ändrade på alla förväntningar om hur saker låg till. Det är ju jobbigt att omvärdera.

Och det är ju inte som att det är första gången. Kanske tröttnar de. Skönt i alla fall att jag verkligen bara spelar på min egen planhalva - det har jag gjort hela tiden.

Kryptiskt skriver jag, det är jag medveten om. Vad handlar detta om? Det handlar om mina val i livet och familjens förväntningar (som jag tydligen fortfarande tänker mycket på, om inte bryr mig).

Nu är det bara jag som bestämmer vägen.
Floreat,
neina

2 kommentarer:

Asynja sa...

Hmmm, det låter spännande - om än inte helt okomplicerat.
Jag kan inte neka till att jag blir nyfiken. Mest för att jag undrar över vilken typ av val och "avslöjanden" som får en grupp människor att reagera. Vad som chockar har ju varierat genom historien - och skiftar fortfarande.
Det låter hur som helst som om du är nöjd. Det är värdefullt. All lycka! Kram Asynja

Neina sa...

Det är inte så komplicerat. Jag gör som jag vill och omgivningen får förhålla sig till det. Det blir komplicerat för dem när de har åsikter om vad jag borde göra ;) Mitt "avslöjande" den här gången var att jag skiljer mig, bad min man lämna. De vet ju inte hur vi haft det utan har ju sina egna förväntningar på vad vår "enhet" innebär i familjesammanhang. Grejen nu är att de frågar inte efter hur jag mår utan mest betonar hur "sorgligt" det är att "det blev såhär". Jag vill berätta för dem hur BRA jag mår nu! Chocken: att jag river upp allt, nu när jag nästan nått "i mål" för andra gången (andra gången jag skiljer mig). Tack för lyckönskningarna! Jag har redan flitigt börjat bygga mitt nya live och mår jättebra!