I

I

torsdag, december 30, 2010

2010 - och ser framåt!

Utan att bli sentimental sitter jag och funderar över 2010 som nu håller på att ta slut. Sentimental blir jag inte, av två anledningar: nyår var det ju redan vid Samhain, på ett sätt, och vid Vintersolståndet, på ett annat sätt! Nyår är det väl varje dag egentligen? Den andra anledningen är, att jag hinner inte! Det är så mycket som händer nu ändå!

Men i alla fall - 2010 har verkligen varit ett dunderår. Dunder och brak, menar jag. Aldrig trodde jag att jag skulle hinna med att bestiga så många berg och frusta mig igenom så stora träsk på ett enda år! Hela sista året på utbildningen har varit fullt av utmaningar jag fasat för under alla år fram till nu - och det har gått! Dessutom har året inneburit några lugna fickor av lugn och reflektion, vilket jag är så tacksam för.

Hur nöjd som helst - och inte så lite förvånad - över allt detta. Men, vad ser jag fram emot? Vilka berg ska bestigas härnäst? Vad vill jag ta mig an nu? Förhoppningsvis ska jag ha tid att fördjupa mig mer i mitt religiösa utövande och reflekterande - med kropp och själ. Sjunga mera! Komma till ro i min nya situation: ny identitet som yrkesutövare, nytt land. Få en relation med Platsen här.

Vad ser du fram emot under det kommande året?
Floreat!
neina

2 kommentarer:

Ceriadwen sa...

Härligt det låter!

Personligen känner jag mig just nu inte förmögen att se framåt. Jag finns bara här och nu och trampar. Men jag ser fram emot att få ett jobb och slutföra mina studier. Det borde inte vara omöjligt, det bara känns så. :P

Neina sa...

"Jag finns bara här och nu och trampar."

Ja, ibland kan det kännas som att det är svårt att komma vidare. Hm, vad tråkigt! Men du ska veta att det GÅR, även trampandet tar en vidare även om man inte ser det förrän efteråt.

Tänker på dig, styrketankar!
Kram